1 Ağustos 2015 Cumartesi

Hint Yapımı 24 Arkadaslık Filmi (Arkadaslık Günü Özel Haber)






    1. 3 İdiots




Bollywood denilince akla ilk gelen yapımlardan biri olan 3 idiots sıkı dostlukların anlatıldığı düşündürücü bir o kadar eğlenceli bir film.



      2.Kuch Kuch Hota Hai



Sıradan bir aşk üçgeni gibi görünen film içinde barındırdığı dostluk fedakarlık ve dram ile insanı adeta büyülüyor.


    3.Gunday


İki küçük çocuğun bilinmezin ortasında hayatta kalma mücadesini anlatan Bollywood'da dostluk adına çekilmiş en iyi filmlerden biri.


    4.Andaz Apna Apna



Salman Khan ve Aamir Khan'ı bir arada seyrettiğimiz film ilk çıktığında ilgi görmese de ilerleyen yıllarda Bollywood'un künt filmleri arasında yer almaya başladı.


    5.Dostana



Komedi ve romantizm dolu Priyanka Chopra  John Abraham ve Abhishek Bachchan'ın birbirleriyle olan kimyalarına hayran kalacağınız bir film.



     6.Yeh Jawaani Hai Dewaani  



Okul arkadaşları sizin için ne ifade eder? İşte bu filmde bulacağınız şey tam da bu.



     7.Queen




Büyük bir travmanın ardından yeniden doğuşun öyküsü. Hintli bir genç kızın yalnız başına balayında dünyayı dolaşır. Bu süreçte farklı milletlerden bir çok dost edinir. Kadın odaklı bu film Bollywood'un baş yapıtları arasında gösterilmekte.


    8.Zindagi Na Milenge Doobara


Yılların eskitemediği dostlukları kimi zaman eğlenceli kimi zaman dramatik bir şekilde anlatan film görselliği ve oyuncu kadrosu ile de dikkatleri üzerinde toplamakta.



9. Rang De Basanti















Davası uğruna birbirine sıkıca kenetlenmiş, ölüme gidecek kadar inanmış arkadaşların öyküsü. Hindistan'ın geçmişini ve geleceğini bir arada görebileceğiniz film seyrettikten sonra her aklınıza geldiğinde tüylerinizi diken diken edecek.


10.Jaane Tu… Ya Jaane Na



İmran Khan'ın en eğlenceli filmlerinden biri olan Jaane tu... baştan aşağıya gülme garantili



    11.Oh.. My Friend(Telugu Yapımı)


Siddharth ve Shruti Haasran ... Bir kız ve bir erkek sadece arkadaş olabilir mi? İşte bunun cevabı filmimizde... 

  

    12.Basmash Company



Hayatta bazen yanlış kararlar doğru sonuçlar doğurur. Birlikte yanlış işlere girişen bir arkadaş grubu ile karşı karşıyayız. Bakalım bu durum dostluklarından ne eksiltecek, ya da kazandıracak mı?


   13.Wake Up Sid



Zengin, şımarık, umursamaz... Babasının yaramaz çocuğu Sid kendi kendine bir hayat kurmaya kalkışırsa...



    14.Rock On!!




Bir müzik grubundan çok daha fazlası... Dostlukları tahmin edemedikleri kadar sağlam... Film konusu yanı sıra şarkıları ile de dikkatleri üzerine toplamakta.



    15.Student Of the Year



Özel bir kolejde her şey olurunda giderken küçük bir kasabadan gelen burslu öğrenci her şeyin seyrini değiştirir. Peki bu çocuğu bu kadar özel kılan ne? Varun Dhawan Alia Bhatt ve Sidharth Malhotra'nın müthiş uyumu ile SOTY karşısınızda..





    16.Cocktail



Deepika Padukone'nun müthiş oyunculuk performansı, Saif Ali Khan'ın gözlerinizden yaş akıtacak mizah anlayışı ile Cocktail de kaçırılmaması gereken filmlerden.





    17.Kai Po Che



Sushant Singh Rajput... Rajkumar Rao...Amit Sadh..
 Omuz omuza yürümeye yemin etmiş 3 arkadaşın muhteşem hikayesi. Beklentilerinizin çok üzerinde bir film sizi bekliyor.



    18.Yaariyan




Şarkılarını dinlemekten kendinizi alamayacağınız bir yapım.





    19.Dil Chahta Hai




Aamir Khan , Preity Zinta, Saif Ali Khan... Filmi bu kadar tanımlamak bile yeterli. Dostluğun baştan sona hakim olduğu filmde kendinizi bulabilirsiniz.






      20.Mujhse Dosti Karogi
 

Müthiş bir fedakarlık öyküsü.. Gözlerinizi dolduracak bi senaryo.. Hrithik Roshan, Rani Mukherji ve Kareena Kapoor'dan arkadaşlık üzerine yapılmış künt filmlerden biri...







21.Wazir


Aynı kaderi paylaşan iki babanın garip bir şekilde hayatlarının kesişmesini anlatan 2016 yapımı bu film mutlaka listeye alınması gereken yapımlardan biri. Senaryosu ve oyuncu kadrosu ile buram buram kalite kokuyor.





22. Shamitabh



Oyuncu olmak isteyen köylü bir çocuğun önünde çok büyük bir engel vardır. Her ne kadar yetenekli olsa da bu engel ona hayallerini gerçekleştirmesinin önünde set olur. Fakat yine de rüyalarının peşinden giden Dhanish(Dhanush), evsiz bir adam sayesinde(Amitabh Bachchan). Bollywood tarihinin en ilginç senaryolarından birine sahip bu film arkadaşlık temasının en ince şekilde işlendiği bir film.





23. Chashme Baddoor




     








Eğlenceli bir dostluk filmi arıyorsanız eğer tam da doğru adrestesiniz. Güney sinemasının en iyilerinden Sidharth ve Pakistanlı ünlü şarkıcı/oyuncu Ali Zafar'ı birlikte seyredeceğiniz Chashme Baddor listemizin en komedi dolu filmi.






24. Hawa Hawaai





Hindistan'ın en büyük yaralarından biri olan yoksulluğu farklı bir bakış açısından ele alan filmde, dostluğun para ile ölçüleyemeceğini göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © B.Ç.A Gündem | Bollywood'un Türkiye Adresi | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top