3 Ağustos 2015 Pazartesi

Hindistan'ın Gelmis Gecmis En İyi Filmi Bahubali



Bahubali sadece sinema tutkunları değil film eleştirmenleri tarafından da övgü yağmuruna tutuldu. Filmin ihtişamı ve müthiş sinema deneyimi izleyicileri çeken şeylerden biriydi. Güney Hindistan'ın bazı yerlerinde insanların filmi seyredebilmek için 10.000 Rs fiyatındaki kara borsa biletleri bile satın almak için sıraya girdiklerini söyleniyor. Bu muhteşem filmin rekorlarına şöyle bir göz atalım;


35 saat içinde 100 cr. Hasılat
Filmin diğer bir rekoru ise 35 saat içinde tam 100 cr. kazanması. 100 crore kulübüne girmek o kadar kolay olmasa gerek. En iddialı yapımlar bile 3-4 içinde ancak 100 crore elde edebiliyorlar, fakat Bahubali 35 saat gibi kısa bir sürede bu rekora da sahip oldu.



4 Hafta içinde 500 cr. hasılat
Box office raporlarına göre film 4 hafta içerisinde 500 crore mark gelir elde etti. Ve bu hasılatla gelmiş geçmiş en iyi hasılatı elde eden Güney Hindistan filmi olmaya hak kazandı. Açılış günü hasılatı da olay olan film hintliler için bir gurur kaynağı sayılıyor. Birinci gününde dünya üzerinde 60 crore gibi bir hasılat elde eden film çoğu hint yapımının toplamda elde ettiği hasılatı 1 günde elde etmiş oldu. Film HNY 44.97'lik rekorunu kırarak zirveye yerleşti.




Dünyanın En Büyük Posteri
Bahubali çıkmadan önce bunu sizinle paylaşmış olsak da yinelemek de fayda var. Çünkü kolay bir rekor değil. Filmin tanıtımı için yapılan dev poster Guinness Rekorlar kitabı'na adını Dünyanın en büyük posteri olarak altın harflerle kazıdı. İşte o poster:



Gelmiş Geçmiş En Büyük Bütçe ile Çekilen Hint filmi:
250 crore mark gibi rekor bir bütçe ile çekilen film için büyük görkemli setler, yeniden inşa edilen binalar ve her biri ayrı ayrı seçilmiş zıh kılıç vb... dışında 1000 adet at satın alınmış.


Hollywood Filmleri kalitesinde Epik bi film:
Sadece Hindistan'da değil uluslarla arası da mucizeler yaatan film Hint sineması için büyük bir devrim niteliğinde. Filmde yaklaşık 2000 silah kılıç ve zırh aktörler tarafından kullanılmak için hazırlanmış. Bu da büyük bir rekor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © B.Ç.A Gündem | Bollywood'un Türkiye Adresi | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top