28 Aralık 2016 Çarşamba

2016 Filmleri Genel Degerlendirme




Bu yıl en iyi gişe elde eden filmler hangileri?
Hangi filmler eleştirmenler tarafından takdir topladı?
Hangi filmler hayal kırıklığına uğrattı? 

Hepsi haberimizde.. 


Bu Yılın Gişede 100 crore Elde Eden Filmler ve Gelirleri Şöyle;


Dangal(Hala Vizyonda): Yılın en son vizyona giren filmi Dangal deyim yerindeyse bomba gibi gündeme düştü. Film vizyona girmeden önce başrol Aamir Khan'ın film için geçirdiği fiziksel değişim uzun süre konuşuldu. Ve sonrasında vizyona giren film şu ana kadar Hindistan içi elde ettiği 370 crore ile içinde 2016 en yüksek gelirli Hint filmi oldu. Ayrıca filmin yurtdışı geliri de 700 crore'u geçmiş durumda. Film hala vizyonda. 


Sultan: Ülkemizde de vizyona giren Salman Khan'ın bu yıl ki bombası Sultan 2016 yılı içinde en çok geliri elde eden 2. Hint filmi oldu. Film elde ettiği 300 crore gelir ile aynı zamanda 300 crore kulübüne giren 2. film oldu. 



M.S.Dhoni-Untold Story: Hindistan içi toplam geliri 133 crore olan film bu senenin gişe sürprizi oldu diyebiliriz. 2016'nın biyografik yapımları arasında yer alan film M.S.Dhoni; Hindistan'ın en büyük kriket oyuncularından biri olan Mahender Singh Dhoni'nin hayatını anlatmakta.

Airlift: Hindistan'ın yıl içinde en çok film çeken oyuncusu Akshay Kumar'ın 2016'da yaptığı filmlerden olan Airlift 128 crore gelir ile bu senenin 100 crore kulübüne giren filmlerinden biri. Film Kuveyt'te 1990 yılında gerçekleşen tarihin en büyük insan tahliyelerinden birini anlatmakta.

Rustom: Yine Akshay Kumar'ın filmleri olan Rustom'da bu senenin 100 crore kulübüne giren filmlerinden. Filmin Hindistan içi toplam geliri 127 crore.

Ae Dil Hai Mushkil: Yayınladığı ilk poster ile tüm dikkatleri üzerine toplayan film güçlü oyuncu kadrosu ile de senenin en çok beklenenleri arasında idi. Nitekim film beklediği ilgiyi gördü ve adını 100 crore kulübündeki filmler arasına yazdırdı. Hindistan içi toplam geliri 112 crore olan film kendisi dışında şarkıları ile de dikkat çekmekte. 

Housefull 3: Bollywood'da komedi denilince akla gelen filmlerde olan Housefull serisinin 3. filmi Akshay Kumar, Abhishek Bachchan ve Riteish Deshkmuk'u bir araya getirdi. Ve üç yakın arkadaşın enerjisi seyirciye de geçmiş olacak ki bu sene 100 crore'u geçen filmler arasına adını yazdırdı. Toplam gişe geliri ise 109.14 crore.


Shivaay: Senenin 100 crore kulübündeki filmi Ajay Dvgn'ın aksiyon filmi Shivaay oldu. Filmin toplam geliri 100.33 crore (Hindistan içi)


Bu sene sinema salonlarında beklenen ilgiyi göremese de eleştirmenler tarafından büyük ilgi gören filmler de oldu. Bu filmler ise şöyle;



Aligarh: Bir çok uluslararası film festivalinde boy gösteren bu sene gişesi kötü olup da tam not alan filmlerden. Filmin başrol oyuncusu Manoj Bhaspai film eleştirmenlerinin takdirini toplar iken Hindistan'ın en prestijli ödül törenlerinden Filmfare Awards 2016'dan da 'En iyi Erkek Oyuncu - Eleştirmen' ödülü ile ayrıldı


Nil Battey Sannata: Jagran film festivali, Londra Film festivali ve Roma film festivali olmak üzere ülkesini bir çok yerde temsil eden film eleştirmenler tarafından tam not aldı. Filmin başrolü Swara Bhashkar'ın performansı da bu senenin en iyi kadın performanslarından biri olarak görülmekte.

Maadari: Film IMDB'nin En iyi 10 Hint filmi listesinde yer alıyor. 

Phobia: Korku-gerilim türündeki yapım yine diğer filmler gibi uluslararası festivallerde boy gösterdi. 

Raman Raghav 2.0: Başrollerini Nawazuddin Siddiqui ve Vicky Khushal'in paylaştığı film bu senenin eleştirmen beğenisi alan filmlerinden.

Island City:Film Venedik film festivalinden ödül aldı.






SENENİN EN ÇOK BEĞENİLEN FİLMLERİ

Neerja: Hem seyirci hem de eleştirmenlerin gönlünü kazanan film başrol oyuncusu Sonam Kapoor'un tabiri caizse Bollywood'da yeniden doğuşu oldu.

Udta Punjab: Yayın yasağı tehdidi ile karşı karşıya kalan; Punjab'ın uyuşturucu sorunun ele alındığı film hem konusu hem de oyunculukları ile seyirci ve eleştirmenlerin gönlünü kazandı.


Fan: Farklı konusu ile FAN başrol oyuncusu ShahRukh Khan'ın canlandırdığı iki ayrı karakterdeki oyunculuk performansı ile dudak ısırtır cinsten. 

Sultan: Senenin hem en iyi gişe yapan hem de en çok takdir gören filmlerinden biri. Filmin başrollerini ise Anushka Sharma ve Salman Khan paylaşmakta.

Dangal: Aamir Khan'ın rekorlar kıran filmi izleyen herkes tarafından ayakta alkışlandı. 

PINK: ''Hayır,hayır demektir!'' diyaloğu ile akıllara kazınan film Amitabh Bachchan'ın usta oyunculuğunu bir kez daha göz önüne seren yapımlardan biri.

Sarbjit: Gerçek bir hikayeden esinlenen film de gişede aradığını bulamasa da akıllara kazınan filmlerden.

Kapoor&Sons: Hayatın içinden hikayesi ile bu senenin en iyi filmlerinin arasına adını yazdıran film senenin sürprizlerinden biri. 


HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN FİLMLER

2016'da en çok beklenen filmlerinden olup, izleyicilerin gişede aradığını bulamadığı filmler de oldu. İşte onlardan bazıları;


Baar Baar Dekho: Kimyası çok beğenilen Sidharth Malhotra ve Katrina Kaif çiftinin filmi fragmanı ve posterleri ile büyük ses getirmişti. Fakat film belki de bu senenin en büyük hayal kırıklığı oldu diyebiliriz. 

Fitoor: Yine oyuncuların kimyası ve fragmanı ile merakla beklenen film sürpriz bir şekilde adını gişede başarısız filmler arasına yazdırdı.

Mohenjo Daro: Kıyafetleri, görsel efektleri ile adeta şölen tadında olan film ne yazık ki Hrithik Roshan'ın kariyerindeki en büyük hayal kırıklığı oldu.

Wazir: Konusu itibari ile senenin en iyi filmlerinden biri olan Wazir Hint izleyicisi tarafından tercih edilmeyen yapımlardan. 

Mirzya: Anil Kapoor'un oğlu Harshvardhan Kapoor'un başrol oynadığı film bir destandan uyarlama. Bu  filmde diğerleri gibi izleyiciyi meraklandırmış olsa da gişede aradığını bulamayanlardan.


DEĞERLENDİRME: AYS*  
Facebook Bça Gündem

DERLEME VE DÜZENLEME EKİBİMİZE AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © B.Ç.A Gündem | Bollywood'un Türkiye Adresi | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top