18 Aralık 2016 Pazar

IMDB'ye Göre 2016'nın En iyi 10 Filmi








IMDB; Dünya üzerindeki her ülkenin filmlerinin değerlendirildiği bir veri tabanı. Popüler sinema sitesine göre Hint sinemasında 2016'da çekilmiş en iyi 10 filmi şöyle;


10. Madaari



Başrolünde ünlü oyuncu Irfaan Khan'ın olduğu yapım ailesinin intikamını almak için bozuk politik sisteme savaş açan bir adamın hikayesini anlatmakta.





9. Saala Kadoos

Eski bir boksör olan bir adamın balıkçılık yapan bir kızın boks konusunda yeteneklerini keşfetmesi ve onu yetiştirme sürecini anlatmakta.



8. ''24''


Güney Hindistan sinemasından çıkma Kollywood yapımı bilim kurgu filmi 24 , zaman makinesi üreten genç bilim adamının oğlu ve kötü ikiz kardeşinin arasında makine sebepli geçen olayları anlatmakta.


7. M.S.Dhoni: The Untold Story



                             

Hindistan'ın en ünlü Kriket yeteneklerinden biri olan Mahender Singh Dhoni'nin gerçek hikayesini anlatan film gişede  de çok iyi bir sonuç elde etti. Filmin başrolü ise 'Sushant Singh Rajput'




6.Neerja


Yine gerçek bir hikaye olan 'Neerja' genç bir hostes olan Neerja Bhanot'un yolcularını korumak için canı pahasına verdiği mücadeleyi anlatmakta.



5.Kapoor and Sons


Karan Johar'ın elinden çıkan film 2 erkek kardeşin kendileri, birbirleri ve ailesi ile verdiği savaşları anlatan günlük hayatımız tadında bir film. Filmin başrolleri ise Sidharth Malhotra, Alia Bhatt ve Fawad Khan


4. Udta Punjab


Hindistan'ın Punjab eyaleti başta olmak üzere bütün ülkede yaşadığı en büyük sosyal sorunlardan biri olan uyuşturucuyu en acımasız şekilde eleştiren bir yapım. Başrollerini Shahid Kapoor, Alia Bhatt, Kareena Kapor ve Diljit Dosanjh'ın paylaştığı yapım sinema eleştirmenlerinden tam puan alırken siyasiler tarafından oldukça eleştirilmiş idi.


3.Dear Zindagi


Genç bir kızın aldığı hayat derslerini anlatan Dear Zindagi bu senenin en iyi 3. filmi. Yapımcılığını ve başrolünü Shah Rukh Khan'ın üstlendiği filmde ana karakterimizi ise Alia Bhatt canlandırmakta.


2.Airlift


Tarihin en büyük insan tahliyelerinden birini anlatan Airlift listede gerçek hikayeleden uyarlama olan filmlerden 3.sü.


1.PINK


Kadınların mücadele ettiği ''çifte standart'' ve ''kadın hakları'' konusunda yazılmış 2016'nın en çarpıcı yapımı PINK listede zirvede.




Çeviri, Düzenleme: AYS*
Kaynak: IMDB

SAYFAMIZDAKİ HABERLERİN ÇEVİRİ, DERLEME VE DÜZENLEMESİ EKİBİMİZE AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © B.Ç.A Gündem | Bollywood'un Türkiye Adresi | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top