8 Kasım 2015 Pazar

"English Vinglish" Sridevi'nin Muhteşem Dönüşü


Herkese tekrar merhaba,

"Önceki yazımda size selam veremedim, özür dilerim. Ben Züleyha. Genç bir Sosyolog ve Bollywood hayranıyım. Burada olmaktan ötürü de çok ama çok heyecanlıyım. Umuyorum yeni yazımı da beğenirsiniz."

Sridevi...Beni benden alan kadın.. Nasıl bir film yapmışsın sen böyle. Defalarca izlesem de asla bıkmayacak ve film aklıma geldikçe bilmeyen herkese anlatacağım. Bıkmadan!

English Vinglish, Geleneksel değerlere bağlı, iki çocuk annesi, sessiz ve fedakar bir kadın olan Shashi'nin değişen hayatını anlatıyor. Shashi İngilizce bimediği için kocası ve kızının saygısını kaybetmiş. Önemli bir işi olduğunu ve bunun yüzünden karısı ile zaman geçiremeyeceğini düşünen
Satish ve ergenliğinin ilk yıllarında olduğu için annesine isyan eden Sapna arasında kalan Shashi mutsuzdur. Bunu yeterli gelmeyen yollarla etrafına anlatmaya çalışmaktadır. Devam eden zaman içerisinde, Shahsi'nin Amerika'da yaşayan kız kardeşi, kızının düğünü için Shashi'leri arar. Düğün için aile heyecanlanır ve bir araya gelir. Satish karısının New York'a önden gitmesi gerektiğine karar verir ve film asıl burda başlar. Hiç İngilizce bilmiyor iken seyahat etme fikriyle başbaşa kalan Shashi korkularıyla yüzleşir. Gidiş günü geldiğinde de gözleri yaşlı bir şekilde küçük oğlunu bırakarak evden ayrılır. Havaalanı'nda eşinden ve kızından ayrıldıktan sonra yaşadıkları çok anlamlıdır. Zor zamanlarda içimizde büyüyen olumsuzluk topu onu da etkisi altına almışken bile her şey normal gider. Uçakta başta Shashi sonrasında filmin izleyicileri için güzel bir sürpriz var elbette ben onu söylemeyeceğim şimdi.
Sağ salim Amerika'ya varan Shashi, evinden uzakta olmanın verdiği şaşkınlık ve kendiyle kalmanın verdiği özgürlük ile New York sokaklarını arşınlamaya başlar. Yanında kardeşi ya da onun küçük kızı olduğunda mutluluk veren herşey onlar olmadığında kabusa dönüşür. O kabus anlarından birisinde ladoo yapmaktan kazandığının yardımıyla, bir ingilizce kursuna yazılmaya karar verir. Kurs onun için değişimin anahtarıdır. Bu kursta tanıştığı arkadaşları ve özellikle Laurent onun için büyük anlam taşıyan adımların destekçileri olacaktır.
Düğün yaklaşırken ailesi yanına gelen Shashi İngilizce eğitiminden kopmaya karar verir ama şartlar onu bırakmaz. En son düğün günü herkese kendisini kanıtlayacaktır. Bunu nasıl yaptığını filmi izleyerek yaşamanızı tavsiye ederim. Evine dönerken aradığı saygıya kavuşan Shashi hepimize bir ders vermektedir aslında. Aile herşeydir. Aileyi ayakta tutan da sevgi ve saygıdır. Yeni heyecanlar tabi ki güzel gelir herkese, ama önemli olan elindekine sahip çıkmak ve onunla mutlu olmaktır.

Gelelim yorumuna. Sridevi Bollywood efsanesi Kapoor ailesinin en değerli üyelerinden birisi. Dans'ın da, Filmlerin'de divası. Yaptığı her filmin ayrı bir tadı var. Bu filmdeki kadro onu çok güzel taşımış. Beni en çok etkileyen ise Laurent.Bakışları, duruşu, kalbi, herşeyiyle gerçek bir karakter sanki. Kadroya alınması çok doğru bir seçim olmuş.
Filmin konusu insanı heyecanlandıracak tipten elbette. İçerisinde birçok olumlu şey var. En güzeli de aşk. Asla tükenmeyecek birşey olduğunu anlatmışlar.
Aile ye vurgu yapılması anlamlı olmuş. Günümüzde aile içi boşalmaya başlayan bir kurum gibi görünse de aslında çok değerli. Shashi bu değeri çok güzel ortaya koyuyor. Aile demek zayıflıklarla dalga geçilmesi demek değildir demesi bile insanın elini ayağını kesiyor. Biz neler neler unutmuşuz böyle aslında diyorsunuz o sözleri duyduğunuzda...
Neyse
Devam edersem daha fazla anlatacağım olan biteni.
Hayatınıza bir Laurent'mi yok sa Satish mi gerektiği size kalmış bir karar artık.
E ne duruyorsunuz hala izlemeye başlamadınız mı siz yoksa?

Sevgiyle, aşkla ve huzurla dolu günler geçirmeniz dileğimle.

Züleyha

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © B.Ç.A Gündem | Bollywood'un Türkiye Adresi | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top