2 Kasım 2016 Çarşamba

Dilwale Dulhania Le Jayenge Hakkında İlginç Bilgiler



Dilwale Dulhania Le Jayenge... Bollywood'un en efsane filmlerinden biri olan yapım Shah Rukh Khan ve Kajol'ün de kariyerinin en önemli filmi olma özelliği taşıyor. Bakın bu özel yapım öncesi ve sonrasında ne gibi ilginçlikler ile karşılaşmış.



*Herkes Shahrukh Khan'ın Dilwale Dulhania Le Jayenge' nin senaryosunu sevdiğini ve hemen filmi kabul ettiğini düşünür. Fakat o başta filme hayır demiştir! Senaryoyu sevmiş fakat romantik film yapmak istememiştir.  O zamanlar Srk romantik film yapmak için çok yaşlı olduğunu ve fiziksel olarak kendisinin yakışmadığını düşünüyordu. Filmi Aditya Yash Chopra için kabul etti. Çünkü Yash Chopra kendisine bir romantik filmde yer almazsa asla bir star olamayacağını söylemiştir.


*Shahrukh Raj'ın karakterini pısırık olarak düşünmüştü.



*Yapımcılar istememesine rağmen Shahrukh filmde aksiyon/kavga sahnesi olması için ısrar etti.

*Tujhe Dekha Toh Yeh Jaana Sanam şarkısının Haryana'daki klip çekiminde yerel yöneticiler "Bizim topraklarımızda nasıl çekim yaparsanız?" diye sorun çıkardılar. Shah Rukh aracılık yapıp Haryani aksanıyla yöneticilerle konuştu ve hemen çekimleri tamamladılar.


*Shahrukh Ruk Ja O Dil Deewane şarkısının dans adımlarını tek seferde kavramıştır.

*Yatak odası çekiminde Kajol ve Shahrukh gülme krizine girdiği için o bölümün çekimi oldukça zor oldu.





*Film referans olarak gösterilen  1001 Movies You Must See Before You Die (Ölmeden İzlemeniz Gereken 1001 Film) kitabında tavsiye edilen üç filmden birisidir.

*Aditya Chopra başta Raj rolü için Tom Cruise'u düşündü fakat Yash Chopra bir yabancı istemedi.

*Başta Shahrukh Khan tarafından hayır cevabını alan ekip daha sonra başrol için Saif Ali Khan'a teklif götürdü.

*Saif Ali de bilinmeyen sebeplerden dolayı filmi reddedince Aditya Chopra tekrar Shahrukh'a teklif götürür ve birçok toplantı yaparlar. (Bazı kaynaklar da teklifin önce Saif Ali'ye götürüldüğünü belirtir ama kesin bilgi yoktur.)


*Salman Khan da Shahrukh'a filmi yapması için cesaret vermiştir.

*Shahrukh Khan, filmin senaryosunda Gauri Khan'la ilişkisinde benzerlikler bulmuştur.

*Kajol Mere Khwabon Mein Jo Aaye klibinin tamamında havlu ile yer almayı istemedi ve Aditya'ya bu konuda şikayet etmiştir. Aditya daha sonra kendisini ikna etmiştir.

*Kajol'un Mere Khwabon Mein Jo Aaye klibinde giydiği beyaz eteği kesmek zorunda kaldılar. Aditya eteğin çok uzun olduğunu düşününce ekip de sette eteği kesmiştir.

*Son olarak yeşil elbisesi ile dans ettikleri sahnede Kajol'e danstan sonra Shahrukh'un onu yatıracağı söylenmemiş. Çekimler sırasında öğrenmiş ve ortaya böyle bir görüntü çıkmıştır.(Altta)



ÇEVİRİ: Nil'a
DÜZENLEME: AYS 

Facebook.com/Bcagundem

SAYFAMIZDAKİ HABERLER EKİBİMİZE AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR. PAYLAŞ BUTONUNU KULLANIN.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © B.Ç.A Gündem | Bollywood'un Türkiye Adresi | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top