22 Kasım 2015 Pazar

Hamari Adhuri Kahaani



Bizim Tamamlanmamış Hikayemiz...

Hindistan'ın en tuhaf filmlerine imza atmış, Mahess Bhatt yapım, beni derinden etkileyen bir filmle karşınızdayım.. Emraan Hashmi ve Vidya Balan yanyana gelmemiş bu filme kendi büyülerini eklememiş olsalar bu kadar sever miydim inanın bilmiyorum..
İtiraf edeyim ikisine de bu filmde "aşık" oldum!
Vidya Balan Bollywood için hazine değerinde bence. Erkeklerin baskın olduğu bir sektöre kadın olarak imzasını, her zaman, çok sağlam atıyor.
Emraan Hashmi ise gözleri ile hikayeyi yaşatan bir adam bana göre. Tamam çok büyük başarılar elde edememiş olabilir ama şarkıları ve varlığı ile sektörün incilerinden. Bir de bu filmdeki haliyle hayallerimde ki adam gibi olmuş diyebilirim. Kendisini sevin, sevdirin.

Neyse bu tanıtımdan sonra filmden bahsedeyim... Evlendikten bir yıl sonra bebeğini kucağına aldığında, kocası tarafından terkedilen Vasudha 5 yıl boyunca bekar bir anne olarak yaşama tutunmuş ve oğlu için mutlu bir yuva kurmayı başarmıştır. Evlerinde tek eksik olan babaları olsa da.. Bir otel de çiçek dizaynı yaparak hayatını kazanmaktadır. Her gün aynı düzende seyreden hayatı, çalıştığı oteli satın alan Aarav Ruparel'in varlığı ile ansızın değişecektir..

Aarav.. sayfalarca yazılsa anlatılamayacak olan aşık. Vasu'yu görmesi kilitli kalbinin kapılarını açmasına yetiyor. Sıradan bir sohbetin onu bu kadar etkileyeceği, işkolik bir adam olduğu için, derler ya, 40 yıl düşünse aklının ucundan geçmez sanırım.. O da annesi ile yaşayan, ülkenin ileri gelen zenginlerinden, yakışıklı, başarılı ve duygusal bir bekar.

Karşılaşma anları çok keyifli bana göre. Bir çok arkadaşımız sıradan bulabilir. Ben ikisinin birbirini gördüğünde tutukluk yaşamasına bayılıyorum. Liseli aşıklar gibi görünüyorlar gözüme..

O karşılaşmadan sonra, kader onları sürekli yan yana getiriyor. Aarav aşkını çok kolay kabul etse de, Vasu için biraz daha zor oluyor bu. Çünkü o evli bir kadın... Evli ve çocuklu olduğu için toplumda böyle bir durumun kabul edilemeyeceğine inanıyor ve Aarav'ın aşkından kaçıyor...

Filmin ilk yarısı bu aşkın karşılıklı kabulünün nasıl olduğunu anlatıyor. Bir çok romantik sahne ile süslenen bu yarıyı büyülenerek izlediğimi itiraf edeyim. Hala etkisinden kurtulamıyorum her sahnesinin...

İkinci yarı biraz daha gerçekçi, acımasız ve duygusall.. Nasıl olur demeyin.. Kalbini açan Vasu ve Aarav kavuşuyorlar evet ama bu kavuşmalarının bedelini de ağır ödüyorlar...

Neler olduğunu bilmek istiyorsanız lütfen lütfen lütfen filmi izleyin..

Filmin şarkılarından bahsedeyim kısaca...

En sevilesi Humnava.. Fikirdaş demek.
Filmle aynı ada sahip Hamari Adhuri Kahaani ve Hasi şarkıları da çok güzel ama hiçbirinde Humnava'daki duygu yok..

Ben o şarkıyı Sezen Aksu'nun Hoşgeldin şarkısına benzetiyorum.

Türkçe sözlerini yapılan çevirilerde göreceksiniz o zaman dediğimi anlarsınız elbette...

Bu arada, bu notum inançlı ve titiz arkadaşlara Humnava dışındaki şarkılarda Hint dinine ve tanrılarına yönelik övgüler var, bu belki sizleri rahatsız edebilir dikkatli olun..


Klişe olabilir, ruhunuza hitap etmeyebilir. Benim kadar sevemeyebilirsiniz bu filmi. Ama yine de dünyada aşk diye bir şey varsa, aşkın bütün kalıpların karşısında ve saf haliyle yaşanması gerektiğine inanan benin hatrına izleyin, izlettirin.

Belli mi olur bir gün Aarav ve Vasu kadar seven insanlar çoğalır yer yüzünde...

Bitirmeden..

Vasu filmin sonlarında bir yerde Aarav'a kendi geleneğine göre teşekkür ederken bir şey söylüyor..

Duyardım Bhagwan'ın yeryüzünde insan kılığında dolaşıp yardım ettiğini... Bugün onu canlı gördüm diyor...

Bhagwan Hindu'ların tanrısı..

Bizim kültürümüzde de Hızır olduğunu düşünerek, bu sahneden çok etkilendiğimi belirteyim..

Ve aşkınıza kalbinizde sığınak açın diyerek sizlere veda edeyimm..

Bu film hakkında yorumlarınızı çok merak ediyorum.

Lütfen benimle paylaşın.

Sevgiyle kalın..

Züleyha

3 yorum:

  1. Hemen izlemek istiyorum senin için :) Öyle anlatmışsın ki meraktan öldüm :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok merak ettim zaten bu hint filmleri aşkı çok güzel anlatıyor.

    YanıtlaSil

Copyright © B.Ç.A Gündem | Bollywood'un Türkiye Adresi | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top