28 Aralık 2016 Çarşamba

2016'nın En Iyi Kadın Performansları



Kadın odaklı Bollywood'un yükselişi devam etmekte. Daha önce ikinci planda kalan kadın oyuncular yeni yeni filmlerde verilen roller ve performansları ile öne çıkmakta. 2016 yılında da gerek filmler, gerek performanslar açısından öne çıkan kadın oyuncular şöyle


1. Alia Bhatt - Udta Punjab&Dear Zindagi
Küçük yaşta başladığı kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Alia bu senenin iddialı yapımlarından biri olan Udta Punjab'taki performansı ile eleştirmenler ve seyirciden tam not aldı. Daha sonra yılın sonlarına doğru vizyona giren bir diğer filmi Dear Zindagi'de doğallık akan performansı ile de bu senenin en iyi performansları arasındaki yerini güçlendirdi.





2. Anushka Sharma-Ae Dil Hai Mushkil&SULTAN
 ''2016 hangi bayan oyuncunun altın yılı idi?'' sorusuna verilecek yanıt kuşkusuz ''Anushka Sharma'' olur. Bu senenin en iyi gişe elde eden iki filminde yer alan Anushka, adından en çok söz ettiren aktrislerden biri.
2016'nın en yüksek gelirli filmi SULTAN'da ilk defa Salman Khan'ın karşısında güçlü kadın
karakteri oynayan Anushka gerçekten bu işin hakkını verdi diyebiliriz. Yine bu sene vizyona giren ikinci filmi ''Ae Dil Hai Mushkil''de de güçlü bayan imajı ile Bollywood'un 2016'daki en sağlam kadın karakterlerinin zirvesine oturdu.










3. Vidya Balan-Kahaani 2
Bollywood'un ''Diva''larından Vidya Balan herkes tarafından Bollyood'un göz kamaştıran oyuncularından olarak bilinmekte. Hamile bir kadının kocasını bulma uğruna Hindistan'a yaptığı seyahat ve sonrasını anlatan Kahaani filminin ilginç ve farklı hikayesi ile dikkat çeken devam filmi ''Kahaani 2'' de kendisine yakışır performansı ile o da bu senenin en iyi kadın performanslarından birine imza attı.




4.Radhika Apte-Phobia
Daha çok aşk filmleri ve dram türünde başarı gösteren bir sektör olan Bollyood'da belki de korku-gerilim türünde piyasaya sürülen ''Phobia'' hiç kuşkusuz bu senenin bilinmeyen fakat en iyi filmlerinden biri. Filmin başrolü Radhika Apte'nin performansı da takdire şayan cinsten.










5. Taapse Maanu-PINK
Kadınların yaşadığı çifte standardı gözler önüne seren yapım PINK'teki performansı ile bu listede adının yer alması gereken isimlerden biri de genç yetenek ''Taapse Maanu''. Daha önce Bollywood'da küçük bütçeli filmlerde başrol alan
Taapse 2016'da yıldızı parlayan isim oldu.









6.Sonam Kapoor-Neerja
Yine bu senenin en etkileyici filmlerinden biri idi Neerja. Herkesin tüyleri diken diken seyrettiği bu film belkide Sonam Kapoor'un iyi gitmeyen kariyerinin kurtarıcısı oldu ve bu senenin en iyi performansları içine ''Sonam Kapoor''un ismini de ekledi.







7.Swara Bhaskar-Nil Battey Sannata 
2016'da herkesin izlemesi gereken bir film ''Nil Battey Sannata''. Filmde Bollywood'un gizli yeteneklerinden 'Swara Bhaskar'ı başrolde görüyoruz. Aktris eleştirmen tarafından filmdeki performansı ile en iyiler arasında görülmekte.








8.Fatima Sana Shaikh,Sanya Malhotra,Zaira Wasim-DANGAL
Bu üçünü birbirinden ayırmak olmaz sanırım. Senenin son bombası ''Dangal''da güreşçi kızlar ''Geeta ve Babita'' yı canlandıran Dangal kızlarının performansı da 2016'nın en iyileri arasında gösterilmekte.



Değerlendirme&Derleme: AYS* (Bça/Gündem: Facebook)

ÇEVİRİ,DERLEME ve DÜZENLEME EKİBİMİZE AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.


1 yorum:

Copyright © B.Ç.A Gündem | Bollywood'un Türkiye Adresi | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top